ПРЕСЦЕНТЪР >> Медии

Веселин Марешки: Аз съм лицето на промяната


05.02.2017

Веселин Марешки обеща, че след успеха на изборите ще продължи да работи в полза на хората като реализира политически проект.
„Продължавам, защото това не е само мой успех, аз съм лицето на промяната, която хората желаят, не на онази промяна, която обещава статуквото“, заяви Марешки в Канал 3. Той призова избирателите, които са припознали неговта кауза, да бъдат свободни и да подкрепят неговите действия, само ако те са полезни за българския народ. Марешки е категоричен, че никой досега не е постигал такъв мажоритарен вот, като него.
„Ето, избраха ме във Варна. Човек трудно става пророк в родния си град, но победих и тук. Както съм се борил варненци да разберат кой съм аз и да ме познават, сега същото ще направя в цялата страна. Тръгваме на обиколк, ще посетя дори най-малкото село, защото сега нямах време, но искам да се срещна с всички хора, които не ме познаваха и да ги уверя, че моята кауза е истинска“, обеща пред камерите претендентът за държавен глава.
Марешки заяви, че най-голям успех на изборите има сред 30-годишните и това го приема като голяма победа. Освен това напомни, че фейсбук страницата му има над 80 000 фена, каквото постижение не отчита нито един от опонентите му.
Попитан в коя част на политическия спектър ще ситуира своята политическа формация, Марешки заяви, че в България понятията „център“, „ляво“ и „дясно“ отдавна са се размили. Най-важното условие пред новия му проект е да се намерят истинските патриоти, честните и почтените професионалисти. „Тези които ни управляваха до момента също бяха професионалисти, но не бяха честни и почтени, а професионални крадци“, коментира варненският патриот. Той призна, че като свободна формация, либерализмът ще й е най-присърце, но със сигурност ще даде шанс на всички професионаилисти, независимо от тяхното политическо пристрастие в миналото.
„Готови сме за избори във всеки един момент. Ако държавта не си върши работата, трябва да се ходи на избори. Бързам, защото не искам личния ми живот да страда от това, което имаме да свършим и ако сме във властта, няма да чакам петилетки, нито 800 дни и т.н. Буквално за една година връщаме държавта на нейното си място“, закани се Веселин Марешки.
„Като всеки един свободен човек имам право на мнение и да избера когото искам, ако въобще искам. Не уважавам Радев заради кариерното му развитие. Предпочитам адмирал Манушев, но аз съм срещу статуквото, няма как да подкрепям нито един от двамата. Същото е и сравнението с Цецка Цачева и Илиана Йотова, трябва да сравняваме безличната Цачева срещу опасната Йотова, която е дясната ръка на Р. Овчаров, който пък е в „Лукойл“, така Марешки отговори на въпроса кой от двамата кандидати на балотажа ще подкрепи. Варненският патриот е категоричен, че е бил единствената алтернатива на политическия картел на тези избори и ако не е имало манипулация, още в началото като се обяви, че Цачева и Радев отиват на балотаж, със сигурност щеше да е стигнал на втори тур. Марешки заяви още, че е нормално да има предсрочни избори, защото няма как такава представителност като тази, която е получил, дори след всичките манипулациите, да не е представена в законодателната и изпълнителната власт. Според него политическата ситуация в момента е нестабилна. „Дори ГЕРБ да победи, а най-вероятно така ще стане, няма да е голяма, грандиозна победа, която да им позволи да се задържат задълго. По-нормално е, дори за тях, при нова политическа среда да се отиде на избори. Нестабилно е когато в кабинета има партия с 10 министри, а с 5% подкрепа от хората каквито са реформаторите“, убеден е единственият антисистемен претендент за президент.


Начало | За нас | Новини | В медиите | Акценти | Документи | Предавания | За членове | Галерия | Контакти | Политика за защита на личните данни
Copyright © 2021 ПП "ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ"