ПРЕСЦЕНТЪР >> Новини

Мажд Алгафари: "ВОЛЯ" остава твърда опозиция в следващия парламент


22.02.2017

Г-н Алгафари, защо решихте да се присъедините към "ВОЛЯ" на г-н Марешки? Това е единствената партия, в която приоритет е бизнесът. Това е сферата в цял свят, която движи икономиката, която движи бъдещето на един народ. Тук не става дума само за политика. Нито един от нас не е политик. Някои може да са били в политиката, но Марешки не е бил. Тук сме бизнесмени. Тук сме хора, които искаме бизнесът в България и особено малкият и среден бизнес, който сформира 98% от бизнеса в страната, той да повдигне и възроди България. Може да стане.

ВОЛЯ за развитие, ВОЛЯ за какво още? ВОЛЯ за развитие, воля за това професионалисти да поемат държавата, да няма връзкари. Аз Веселин Марешки не го познавам. Познавам го само от месец. Нито ми е близък, нито ми е рода.

Той ли се свърза с Вас или вие с него? Аз с него и то през Фейсбук. На няколко пъти си писахме. Поисках среща с него. Неговият екип ми се обадиха, срещнах се, поговорихме си. Когато се срещнахме това му казах. За пръв път влизам в политиката през живота си. Влизам с абсолютно чисто име и с такова ще изляза. Ако някой го опетни това име - скорпион съм, тежко му.

Къде е разделителната линия между бизнес и политика? Те по принцип трябва да са разделени. Това, което искам да приложа в политическата дейност, е професионализмът. Искам в политиката да има хора, които са професионалисти, хора, които знаят какво правят и какво искат, и знаят как да го постигнат, а не само хора, които да ни говорят вече 27 години. Те само ни обещават.

Това е като ремонтът на една пералня. През цялото време 27 години викаш едни и същи специалисти, които да ти оправят пералнята и ги виждаш, че са скапани и не могат да ти оправят пералнята, и пак ги викаш. За какво ги викаш? Извикай един професионалист да ти оправи пералнята и оттам нататък да ти работи. Не може от кол и въже събрани. Минал Бойко Борисов през магистралата, спрял някъде, срещнал някого и хайде - ела сега, стани министър. Така ли стават министри? Министрите и депутатите трябва да са хора, които знаят за какво са там и са професионалисти.

Каква България обещавате на хората и искате да видите? Искаме си България. Тя е рай, но затрупан с много прах. Ние трябва да я почистим. Трябват професионалисти, които да почистят България и да я направят този рай, който тя е била винаги. Защо навремето казваха, че България е Швейцария на Балканския полуостров. По време на соцлагера България беше най-красивата държава. Какво ни пречи? След като е била значи може пак да бъде.

Кое е първото нещо, което вие във вашата сфера бихте променил? Първото нещо е да има вече закон или минимум наредба за преводаческата дейност. Това, с което аз се занимавам, а иначе още много други неща в сферата на вътрешната сигурност, в сферата на миграцията, в сферата на това как да се отнасяме с тези престъпници, които нарушават българската граница. Нямам нищо против тези, които идват със семействата си, носят документи, да ги приемем и настаним, докато се оправят нещата в техните държави. Но такива от кол и въже афганистанци, пакистанци, дошли кой знае от къде, минал един куп граници нелегално и продължаващ нелегално, ние този човек да го третираме като бежанец - това няма как да стане. Това са абсолютни престъпници. Те трябва да полежат по арестите и затворите. Оттам с едно самолетче да ги накатурим и с парашути да ги пуснем в техните държави.

Какъв е техният процент според вас и наблюденията, които имате? Над 90% са нелегални.

Вашата фирма е единствената, която поддържа превод от пащу и се ползва от МВР?
Не само от пащу. Във фирмата ми има преводачи от и на 71 езика, които бяха готови във всеки един момент на денонощието да станат и да отидат там, където трябва да се отиде. Оттук нататък се надявам да работят само професионалисти. Дори да нямаме мнозинство в парламента, ние ще накараме тези, които са мнозинство да работят като хората.

Готови ли сте на коалиция в парламента? С никого не бихме се коалирали. Ако става дума за коалиция, ние бихме го направили от сега. След като досега не сме се коалирали, коалиция с никой.

Тоест ще бъдете твърдо опозиция? Абсолютно. Виждате, че в момента предизборно започват да се коалират само и само да си спасят депутатските заплати и да влязат в парламента. Защо един Реформаторски блок не си остана сам - да излезе и да каже - ето това сме ние. Колкото успеят, дори един процент да получат, но да знаят, че зад тях наистина стои един процент. Те гледат да се коалират с трети, четвърти, само и само да влязат в парламента и да седнат на тези меки столове и да взимат заплати. А някаква работа да свършиха? 27 години те поправяха тази пералня - България, без да направят така, че да заработи.


Начало | За нас | Новини | В медиите | Акценти | Документи | Предавания | За членове | Галерия | Контакти | Политика за защита на личните данни
Copyright © 2021 ПП "ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ"