ПРЕСЦЕНТЪР >> Акценти

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ: ДА ИЗПРАТИМ В БРЮКСЕЛ БЪЛГАРСКИ РОДОЛЮБЦИ,
А НЕ ДЕПУТАТИ - БЕЗРОДНИЦИ


24.04.2019

Уважаеми коалиционни партньори, уважаеми медии,
Първо искам да ви приветствам с добре дошли в новия дом на партия ВОЛЯ!
Днешното събитие е първото, което организираме в тази сграда години наред „Раковски” 134 беше символ на демократичните сили, оттук нататък този адрес ще бъде символ и на родолюбието и на ВОЛЯ-та. Нашата коалиция днес излиза с много важен призив към всички български граждани. И той е: Да изпратим в Европейския парламент български родолюбци, а не депутати – безродници.
Искаме България да бъде представена от достойни хора, които биха направили и невъзможното, за да защитават националните интереси, а не от кариеристи, които отиват в Брюксел, за да уредят личното си положение.
Ние предлагаме на избирателите сплотен отбор от почтени и доказали се хора, специалисти в различни области – икономика, екология, европейски фондове, финанси, национална сигурност, младежки и социални политики, иновации и др.
Нашата листа е уникален сбор от знания в различни сфери, професионален и житейски опит, висок морал и родолюбие
Както вече е известно, водач на листата ще бъда аз. Излишно е да ви се представям, познавате ме добре. Знаете моята главна кауза в политиката- да обединя целия народ срещу грабежа, картелите, бедността и останалите проблеми, с които се сблъсква всеки българин ежедневно.
Ще кажете какво общо има това с Европейския парламент. Има и то много. За 12 години членство в Европейския съюз всеки вече знае, че каквото се решава в Брюксел и Страсбург, рефлектира и върху вътрешната политика на страните-членки.
Ние не харесваме състоянието на Съюза в момента. Искаме радикални промени в начина, по който се третират страните.
Смятаме, че няма как съюзът да е силен, ако има чиновнически диктат, ако има слабо лидерство и грешни политики. Примерът с мигрантите е красноречив. Да не говорим за двойния стандарт в храните!
Досегашният съюз се движеше от глобалисти, от поклонници на джендър идеологията, обслужваше картели и задкулисие.
Ние искаме Европа на силните и независими нации, уважение към народите, връщане на традиционните семейни ценности и най-вече активна работа за изравняване на доходите –не може 12 години да сме в този съюз и все още да сме най-бедния народ.
За всичко това обаче е нужно да изпратим там истински родолюбци, а не депутати- безродници!Ето кой влиза в листата на "ВОЛЯ-Българските Родолюбци" за ЕП:


ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ
водач на листата на „ВОЛЯ –Българските Родолюбци”

Неговата дейност на фармацевтичния пазар и на пазара с горива е истинска революция. На 52 г. от Варна. По образование е машинен инженер. Учил е в МГТУ “Станкин” в Москва и завършва Техническия университет във Варна. През 2004 г. придобива специалност „Здравен мениджмънт“ в Икономическия университет в морската столица.
През 1991 г. основава аптеки “Марешки”, най-голямата верига аптеки в България, с над 400 обекта.
През 2015 г., повежда битката с картела в горивата като отваря първата от верига бензиностанции “ВМ Петролеум”. Те вече са 17 в цялата страна.
Създава движение ВОЛЯ в края на 2016 г., след като на президентските избори през същата година получава 11,17% или подкрепата на 427 660 гласа, което е своеобразен рекорд за мажоритарен кандидат.
На изборите през 2017г. ПП "ВОЛЯ" се пребори за 12 места в парламента.
В момента е зам.-председател на Народно събрание на Република България.
На 1 март 2018г. г-н Марешки прие поканата на европейските патриоти – Движение за Европа на нациите и свободите, да се присъедини към това европейско семейство.
Семеен, с две деца.


ОРХАН ИСМАИЛОВ
от квотата на Народна партия „Свобода и достойнство“

Специалистът по национална сигурност в нашата листа.
На 40 години от Търговище. Завършил е военния университет „Васил Левски“ във Велико Търново със звание „Лейтенант“ и гражданска специалност „Машинен инженер“. Има диплома и от Академията на МВР със специалност „Защита на националната сигурност“. Второто му висше образование е право във Великотърновския университет. Има и научна степен доцент.
Кариерата му минава през ДКСИ – Държавната комисия по сигурността и информацията като зам.-председател, по-късно същата позиция заема и в т.нар. Комисия по досиетата.
Заемал е и поста заместник- министър в Министерство на отбраната.
През 2016 г. е избран за председател на Народна партия „Свобода и Достойнство“.


АНДОН ДОНЧЕВ
от квотата на ВОЛЯ

Той е човекът, който се бори за правата на българите в чужбина и осветява корупционни практики, свързани с получаването на българско гражданство.
Андон Дончев е на 52 г. от Варна. Има диплома по специалността „Технологическа Информатика“ от Московския държавен технологически университет. Докато учи разработва 3D компютърна графика и анимация към Руската централна телевизия, а след това създава собствена компания в тази област.
В България работи като софтуерен инженер – програмист. Има опит и в частния бизнес в сферата на производството, външната и вътрешната търговия.
От 2017 г. е народен представител в 44-то Народно събрание от ВОЛЯ и председател на Комисията по политиките за българите в чужбина.
Семеен е с две деца.


КРИСТИНА КОСТОВА
от квотата на ВОЛЯ

Специалистът по археология в листата коалицията.
На 44 години е, от Бургас.
Доктор e по археология в Софийски yниверситет „Св. Климент Охридски”, където pаботила като aрхеолог. Има опит и като лектор в Нов български университет. Автор е на научни статии, публикации. Изнасяла е доклади в международни конференции и симпозиуми.
Oт 2006 г. до момента е оперативен мениджър в търговска компания.
Била е говорител на кампания на Green peace. Помага при мониторинг на диви животни и опазването на природни резервати в Ботсвана и ЮАР.
Говори френски, английски, руски.


БОРЯНА ГЕОРГИЕВА
от квотата на ВОЛЯ

Нашият специалист по проблемите на младежта. Бори се активно срещу налагането на „джендър“ идеологията, както и за създаването на здравословна среда за българските деца.
На 31 години е. Бакалавър е от Колежа по туризъм във Варна. Боряна Георгиева има над десет годишен опит във фармацевтичния бизнес на ръководни позиции.
В момента тя е народен представител в 44-то Народно събрание и е зам.-председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.


ВЛАДИМИР АКСИЕВ
от квотата на ВОЛЯ

Възпитаник е на английската гимназия в Пловдив и на Техническия университет в Дрезден, Германия.
Години наред работи като инженер-конструктор в Германия, а след това като експерт към застрахователни дружества; ръководил е собствена фирма за търговия в Берлин.
Активно участие има в областния съвет на БЧК в Пловдив.
Владимир Аксиев е експерт в областта на роботизацията и автоматизацията на производството. Владее отлично немски, английски и руски език.
Семеен, с четири деца.


ГЕОРГИ СОКОЛОВ
от квотата на Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“

На 39 години е. Завършил е Софийски университет “Св. Климент Охридски” специалност „Право“.
От 2013 г. работи като правен консултант, а от 2018 г. е адвокат в Софийска адвокатска колегия.
Взел е атестация по информатика в Милано, Италия. Говори свободно италиански и английски език. Семеен.


ЕМИЛ ЕМИЛОВ
От квотата на Българска социалдемократическа партия

Убеден социалдемократ, той е човекът, инициирал посмъртното награждаване на д-р Петър Дертлиев с Орден „Стара планина“. Привърженик е на идеята за европейски базов доход.
49-годишен, софиянец. Възпитаник е на НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Актьор, режисьор, преподавател, мениджър и директор на Нов драматичен театър.
Председател е на ,,Национален синдикат на българските артисти”.
Потомък е на истински родолюбец и герой– на Кочо Георгиев Лютов – Кочо Лютата, който остава в историята като най – стария хайдутин, водил военни действия и най-възрастния боец в Македоно-одринското опълчение.


ДИМИТЪР ТОПАЛОВ
от квотата на ВОЛЯ

На 35 години е. Дипломира се като юрист във Варненския университет „Черноризец Храбър“, а по-късно придобива и магистърска степен „Софтуерно инженерство“ в Европейския политехнически университет в Перник. Специалист е по европроекти и международни дейности.
Има организационен опит в общинската администрация на Ракитово, където е заместник- кмет от 2010 година досега.
Говори италиански и руски.
Женен е, с едно дете.


СУЗАНА НИКОЛОВА
от квотата на ВОЛЯ

Специалистът по европейски фондове и проекти.
Счетоводител-икономист, на 50 години, от Пловдив.
Има две магистърски степени по “Счетоводство и анализ” и “Математика и информатика” в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски“.
Била е председател на Съвета за управление на Пловдивски общински гаранционен фонд за гарантиране на кредити на малки и средни предприятия, както и общински съветник.
От години се занимава с благотворителна дейност, работи с деца в неравностойно положение и организира обществени мероприятия и кампании.
Говори английски и руски език.


МАРТИНА ЙОРДАНОВА
от квотата на ВОЛЯ

На 36 г. е и дипломиран юрист във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.
Работи като юрисконсулт в община Варна като през 2008 г. става главен юрисконсулт на общината, а от 2013 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване“.
През годините отговорностите й са свързани с непрекъснато следене на промените в законодателството, както на Република България, така и на ЕС.
Говори английски и италиански език.


ИРИНА АБАДЖИЕВА-РЕПУЦ
от квотата на Християндемократическа партия на България

Тя е от Панагюрище. Завършила е юридическия факултет в СУ “Св. Климент Охридски”, след което специализира в Страсбург. От 20 години е адвокат към Софийска адвокатска колегия.
Учредител и председател е на Инициативен родителски комитет, който активно участва с предложения за промени в образователното законодателство.
Г-жа Репуц е председател на Християндемократическата партия.
Успоредно с професионалните си ангажименти, тя е майка на пет деца, най-голямото от които завършва медицина в Дюселдорф, а най-малкото е само на година и половина.


ТИХОМИР ПЕЙЧЕВ
от квотата на Народна партия „Свобода и достойнство“

54-годишен. Има бакалавърска степен “Библиотечно-информационни дейности” от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. В същото висше училище по-късно придобива и магистърска степен “Масови комуникации и журналистика”. Успоредно с това любовта към тениса го води до Националната спортна академия “Васил Левски” в София, където става треньор по тенис, а малко по-късно придобива и докторска степен по „Спорт и национална сигурност“ в “Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ).
От 20 години е преподавател по спорт и национална сигурност.
Говори руски и английски език.


СТАНИМИР ЦОЛОВ
от квотата на ВОЛЯ

Още един доказал се специалист от ВОЛЯ.
Има голям административен и организационен опит.
Дипломирал се е в УНСС - „Статистика и геометрия”, след което специализира „Бизнес администрация“ в Технически университет – Берлин.
Бил е на ръководни позиции в немски компании, има опит в анализирането на пазари, в управляването на процеси и разработването на софтуери.
Пета година е на мениджърска позиция в швейцарско инвестиционно дружество за екологични проекти.
Говори немски, английски и руски езици.


КОЛЬО ПАРАМОВ
от квотата на ПП „Обединена социалдемокрация“

Познат е на широката общественост като отличен финансов експерт и политик.
В СУ „Св. Климент Охридски“ е завършил „Икономическа география“ и „Философия”. Специализира и “Международни икономически отношения” в УНСС.
Има политически опит като народен представител в 36-то НС, както и административен опит като кмет на село Ерма река. Г-н Парамов е бил главен ревизор на БНБ и премиерски съветник.
Бил е председател на ПП “Обединена социалдемокрация”.
Интересуват го финансово-икономическите проблеми на държавата, като често коментира тези въпроси във вътрешен и международен план. Ползва широка информационна база за развитието на България през целия преход и е детайлно запознат с държавната финансова политика.


МАРИЯ КОЛЕВА
от квотата на ВОЛЯ

Тя е адвокат, член на Софийската адвокатска колегия. Има 35 годишен трудов стаж, който е преминал на различни места, сред които Надзорния съвет на банка „Хеброс“, „Международна ортодоксална банка“ и „Балканбанк“. Адвокат Колева е била главен счетоводител на „Българо-ирландско представителство“, както и началник на отдел „Финансов“ във Фонд „Земеделие“.
От 2015 г. е председател на ОИК – община Ботевград.


Начало | За нас | Новини | В медиите | Акценти | Документи | Предавания | За членове | Галерия | Контакти | Политика за защита на личните данни
Copyright © 2021 ПП "ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ"